Kwaśna surówka z kardamonem


Przepis znaleziony tutaj , ja troszkę zmieniłam składniki, ale cytuje za autorką..moje zmiany w nawiasach.
  • kawałeczek kapusty pekińskiej[kapusta biała]
  • 1 duży ogórek konserwowy[ogórki z czosnkiem]
  • garść marynowanych pieczarek [ podgrzybki]
  • 1 nieduża szara reneta lub inne kwaśno-słodkie jabłko
  • 1 mała cebulka
  • 2-3 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka przyprawy warzywnej 
  • ½ łyżeczki kardamonu mielonego
Kapustę drobno poszatkować ,obrać jabłko i pokroić w kostkę, ogórek na półplasterki, cebulkę drobno posiekać a pieczarki na ćwiartki.Dodać majonez, przyprawić, wymieszać.

Przepis dodaję do akcji Korzenny tydzień.






 

Komentarze