Przepis znaleziony tutaj , ja troszkę zmieniłam składniki, ale cytuje za autorką..moje zmiany w nawiasach.
- kawałeczek kapusty pekińskiej[kapusta biała]
- 1 duży ogórek konserwowy[ogórki z czosnkiem]
- garść marynowanych pieczarek [ podgrzybki]
- 1 nieduża szara reneta lub inne kwaśno-słodkie jabłko
- 1 mała cebulka
- 2-3 łyżki majonezu
- 1 łyżeczka przyprawy warzywnej
- ½ łyżeczki kardamonu mielonego
Kapustę drobno poszatkować ,obrać jabłko i pokroić w kostkę, ogórek na półplasterki, cebulkę drobno posiekać a pieczarki na ćwiartki.Dodać majonez, przyprawić, wymieszać.
Przepis dodaję do akcji Korzenny tydzień.
Przepis dodaję do akcji Korzenny tydzień.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.