Robiłam sałatkę warzywną i zostały ugotowane ziemniaki, więc postanowiłam zrobić taką oto sałatkę a przepis znalazłam w książce Kuchnia Polska i dodaję do akcji Gotujemy po polsku IV.
- 20 dag kapusty kiszonej
- 2 duże ziemniaki
- 1 śledź
- 1 cebula
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżeczka musztardy
- cukier
- pieprz
- sól
Rybę, ziemniaki, cebulę, kapustę kiszoną dokładnie wymieszać w salaterce. Następnie polać olejem połączonym z musztardą, przyprawić do smaku cukrem, solą i pieprzem.
Zamiast ziemniaków w sałatce można wykorzystać ugotowaną drobną fasolę perłową.
takiej sałatki jeszcze nie widziałam, z pewnością jest pyszna:)
OdpowiedzUsuńŚledzik... mniam! Czasem mam ochotę na coś słonego, myślę, że takie danie byłoby idealne :)
OdpowiedzUsuńze śledziem to musi być dobre!
OdpowiedzUsuń