Przejdź do głównej zawartości
Żeberka rozpływające się w ustach
Przepis na takie żeberka widziałam na kilku blogach..musiałam spróbować, czy faktycznie rozpływają się w ustach i polecam, pycha.
- 2 kg żeberek wieprzowych
- 3-4 cebule
- 3 łyżki miodu
- 2 butelki ketchupu "Pudliszki"
Żeberka posolić, podsmażyć na patelni do zrumienienia.Na pozostałym po mięsie tłuszczu zeszklić lekko cebulę.Miód wymieszać z ketchupem.
Żeberka wyłożyć do naczynia żaroodpornego , na nie położyć cebulę i całość zalać ketchupem z miodem.
Piec ok. 1,5 godz.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.