Roladki z kiszoną kapustą



Przepis znalazłam na blogu Ekslpozja smaku  . Ja upiekłam te roladki bez sera..ale przepis cytuję za autorką...

  • 20 dag kiszonej kapusty
  • 15 dag wędzonego boczku
  • 1 cebula
  • 5 dużych porcji mięsa wieprzowego bez kości
  • olej
  • 15 dag startego, żółtego sera [ nie dałam]
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 1/4 łyżeczki suszonego oregano
  • 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu
  • sól, pieprz
Kapustę zalać zimną wodą, gotować do miękkości. Boczek i cebulę drobno pokroić, przesmażyć. Dodać do odcedzonej kapusty, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Mięso rozbić na cienki płat. Posmarować olejem, posypać solą, pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Na płatach mięsa rozłożyć farsz, zrolować, spiąć wykałaczką. Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Posypać serem wymieszanym z ziołami. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.