Przepis znalazłam na blogu Ekslpozja smaku . Ja upiekłam te roladki bez sera..ale przepis cytuję za autorką...
- 20 dag kiszonej kapusty
- 15 dag wędzonego boczku
- 1 cebula
- 5 dużych porcji mięsa wieprzowego bez kości
- olej
- 15 dag startego, żółtego sera [ nie dałam]
- 1/2 łyżeczki kminku
- 1/4 łyżeczki suszonego oregano
- 1/4 łyżeczki suszonego rozmarynu
- sól, pieprz
Kapustę zalać zimną wodą, gotować do miękkości. Boczek i cebulę drobno pokroić, przesmażyć. Dodać do odcedzonej kapusty, przyprawić solą, pieprzem i kminkiem. Mięso rozbić na cienki płat. Posmarować olejem, posypać solą, pieprzem. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Na płatach mięsa rozłożyć farsz, zrolować, spiąć wykałaczką. Mięso obsmażyć na oleju, przełożyć do wysmarowanego naczynia żaroodpornego. Posypać serem wymieszanym z ziołami. Zapiekać 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Wyglądają smakowicie:-)
OdpowiedzUsuń