Kapusta z kociołka


Kapusta leżała od paru dni i czekała,aż coś z nią zrobię...Najpierw myślałam o gołąbkach..ale brak było chęci na ich robienie...później ''chodził'' za mną bigos..aż w końcu wyszła kapusta z kociołka..Przepis znalazłam tutaj ...

  • 1,5 kg kiszonej kapusty
  • drobno pokrojona biała kapusta
  • 1 kg kiełbasy
  • 70 dkg wędzonego boczku
  • 20 dkg surowego boczku
  • mała puszka koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz ziołowy, pieprz naturalny, zioła prowansalskie, majeranek
Umyte i wypłukane kapusty włożyć do garnka, dodać pokrojone: wędliny i boczki.Doprawić, dodać koncentrat i wymieszać.Dolać litr wody, całość przykryć i dusić około godziny na wolnym ogniu.

Komentarze

  1. Super ;-) Uwielbiam taki bigosik. :) Ja to chyba kupię kapustę i zrobię z niej gołąbki to będzie więcej amatorów do jedzenia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha, to by mi smakowało :)

    OdpowiedzUsuń
  3. już dawno takiej kapustki nie jadłam, z chęcią bym to zrobiła
    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  4. Alez zapachnialo mi juz swietami... Taka kapuste robie zawsze na swieta:)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.