Kapusta po hrabiowsku


 Przepis pochodzi z książki Kuchnia Polska.

  • 0,5 kg kapusty białej
  • 3 łyżki majonez
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • sól i pieprz, do smaku 
Czosnek  przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać,kapustę drobno poszatkować.Wymieszać z czosnkiem i solą i chwilę wyciskać.Odstawić na pól godziny , następnie dokładnie odsączyć.Majonez wymieszać z musztarda i pieprzem [można dodać posiekany koperek]. Wymieszać z kapustą. 

Komentarze

  1. Od czasu do czasu robię tę sałatkę do obiadu, a nie wiedziałam, że nazywa się hrabiowska. Bardzo ją lubimy.

    OdpowiedzUsuń
  2. wow, to taka szlachetna wersja kapusty:) swietna!

    OdpowiedzUsuń
  3. Świetny pomysł i taki prosty, będę musiała koniecznie spróbować :-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Zaciekawił mnie ten przepis. :) Muszę koniecznie ją zrobic :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.