Przejdź do głównej zawartości
Przepis pochodzi z książki Kuchnia Polska.
- 0,5 kg kapusty białej
- 3 łyżki majonezu
- 3 ząbki czosnku
- 1 łyżeczka musztardy
- sól i pieprz, do smaku
Czosnek przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać,kapustę drobno poszatkować.Wymieszać z czosnkiem i solą i chwilę wyciskać.Odstawić na pól godziny , następnie dokładnie odsączyć.Majonez wymieszać z musztarda i pieprzem [można dodać posiekany koperek]. Wymieszać z kapustą.
Od czasu do czasu robię tę sałatkę do obiadu, a nie wiedziałam, że nazywa się hrabiowska. Bardzo ją lubimy.
OdpowiedzUsuńwow, to taka szlachetna wersja kapusty:) swietna!
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł i taki prosty, będę musiała koniecznie spróbować :-)
OdpowiedzUsuńBardzo fajna surowka :)
OdpowiedzUsuńZaciekawił mnie ten przepis. :) Muszę koniecznie ją zrobic :)
OdpowiedzUsuń