Ciasto z malinami i jabłkami


Może nie wygląda zbyt pięknie, ale było smaczne..zjedzone od razu na ciepło...

  • 250 g margaryny
  • 1 szkl.cukru
  • 3 łyżki wody
  • 2 jaja
  • 2 szkl. mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
  •  jabłka i maliny [ mogą być również inne owoce]
Margarynę z cukrem i wodą rozpuścić w rondelku (nie gotować). Po przestudzeniu dodać jajka, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i dokładnie zmiksować.Ciasto wylać na wysmarowaną tłuszczem i wysypaną bułką tartą lub mąką średniej wielkości prostokątną blachę.Na wierzchu delikatnie poukładać obrane i pokrojone w cząstki owoce. Piec na złoty kolor.Gotowe obficie posypać cukrem pudrem.
Przepis dodaję do akcji Sezon na jabłka 2 .

Komentarze