Papryka mrożona


Jakiś czas temu na jakimś blogu [ nie pamiętam jaki to blog] przeczytałam, że można mrozić paprykę , która też przyda się zimą..Postanowiłam i ja tak zrobić, , bo do tej pory papryki nie mroziłam..

  • papryka
Z papryki usunąć miąższ, obrać [ tego też wcześniej nie robiłam i  nawet nie wiedziałam ,że paprykę się obiera, ] i pokroić według uznania- w paski lub kostkę..Włożyć do torebek lub pojemników i do zamrażarki..

Komentarze

  1. Błąd. Nie od razu do zamrażarki. Najpierw trzeba ją blanszować !!!! W przeciwnym razie straci i kolor i smak.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja nie powiedziałabym,tego że traci kolor i smak.

      Usuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.