Przejdź do głównej zawartości
Nadziewane roladki z szynki
Przepis na te roladki znalazłam dawno temu w jakiejś gazecie..ja co nieco zmieniłam...
- 30 dkg mięsa mielonego
- 10 dużych plastrów szynki
- 10 plastrów żółtego sera
- 1 jajko
- kawałek papryki konserwowej
- sól, pieprz
Do mięsa mielonego dodać jajko, sól, pieprz i wymieszać.Każdy plaster szynki posmarować masą mięsną, przykryć plasterkiem sera żółtego , położyć paseczek papryki i zwinąć w rulonik.Boki zakleić mięsem mielonym, by ser nie wypłynął podczas pieczenia.Można spiąć wykałaczką. Ruloniki ułożyć na blaszce wysmarowanej olejem i piec około 30 minut .
Oj takiego zawijasa to bym zjadła chętnie Bożenko :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie propozycja dla mojego mięsożernego faceta:) Byłby zachwycony :)
OdpowiedzUsuń