Gulasz zazwyczaj się gotuje , ale ja na blogu Michała znalazłam przepis na gulasz pieczony ...Można użyć do tego mięsa wieprzowego , wołowiny lub fileta z indyka ...Polecam ....Moje mięsko[ wieprzowina] marynowało się dwa dni...wyszło wyśmienite...
- 800 g fileta z indyka[ wieprzowiny]
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżki słodkiej papryki
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 kostka rosołowa
- 1 łyżeczka curry w proszku
- 2 liście laurowe
- 6 ziaren ziela angielskiego
- 1 łyżeczka pieprzu
- 1 łyżeczka soli
- 100 ml słodkiej śmietany
Ale pyszności :)
OdpowiedzUsuńWiesz Bożenko ostatnio używam do wielu potraw czosnku w postaci granulowanej.
Jest po prostu świetny i zawsze pod ręką :)
Dziękuję..Mój mąż nie uważa granulowanego czosnku..musi być prawdziwy..
OdpowiedzUsuńJa mam pytanie techniczne ;-) Czy kostkę rosołową należy rozpuścić w 0,5 l wody?
OdpowiedzUsuń