Przejdź do głównej zawartości
Węgierki w słoikach do ciasta
Takie śliwki przydadzą się zimą do ciasta i nie tylko..Mój mąż zajada się nimi prosto ze słoika...
- 2 kg śliwek
- 8 łyżek cukru
Śliwki umyć, przekroić na pół i usunąć pestki. Ułożyć w słoiczkach najciaśniej jak się da [ skórką do góry] - słoik powinien być wypełniony po brzegi. Do każdego słoiczka wsypać po 2 łyżki cukru .Zakręcić i pasteryzować 25 minut .
Węgierki w słoikach to jest to:) Co roku robię i co roku wszystkie znikają z półki:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
złodziejka przysmaków-ja co roku nie robię[ nie mam swoich -dostaje od znajomych]a żałuję , bo są smaczne..
OdpowiedzUsuńU mnie na szczęście drzewek pod dostatkiem i zawsze któreś obrodzi:) Jak dla mnie najlepsze są właśnie do ciasta tak jak piszesz, prosto ze słoika tak mi nie smakują:)
OdpowiedzUsuń