Przejdź do głównej zawartości
Czasem smażę mortadelę jak schabowe, a czasem w taki sposób...
- 50 dkg mortadeli
- około 1 szkl. mąki
- 2 jajka
- 1,5 szkl.mleka
- ser żółty
- sól,pieprz
Mortadelę pokroić w plastry [1 cm grubości].Do mąki wbić jajka, wlać mleko , doprawić i zmiksować.Pomiedzy dwa kawałki mortadeli włożyć plasterek sera. Maczać tak przyszykawane plastry mortadeli z serem w cieście i smażyć na rozgrzanym oleju.Podawać z ketchupem.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.