Leczo z patisona


Takie leczo można również zrobić zarówno z patisona jak i z cukinii...

  • 1 duży patison lub cukinia
  • 2 cebule 
  • 50 dkg  kiełbasy
  • 3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól, pieprz, vegeta
Cebulę pokroić  i podsmażyć na oliwie, kiełbasę pokroić w plasterki. Patisona obrać ze skórki i usunąć nasiona, miąższ pokroić w kostkę ok. 1 cm., dodać do kiełbasy i cebuli. Doprawić .Smażyć  wszystko pod przykryciem do momentu, aż patison będzie miękki, przed końcem smażenia dodać koncentrat i chwilę razem poddusić.

Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.