Przejdź do głównej zawartości
Golonka gotowano - pieczona
Bardzo smaczna goloneczka.. Zdjęcie zrobione po ugotowaniu i natarciu pastą przed pieczeniem..
- 2 golonki
- 2 łyżki przyprawy do wieprzowiny
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- biała część pora
- 1 łyżka magii
- 1 łyżka miodu
- 1 łyżka powideł śliwkowych wymieszanych z ketchupem
- 2 łyżki oleju
- 2 l wody
- liść laurowy, ziele angielskie
Golonki i warzywa oraz liście laurowe, ziele angielskie i magii zalac wodą i gotować około 1,5 godziny, następnie wyjąć i natrzeć golonki pastą zrobioną z oleju, miodu, powideł śliwkowych i magii.Golonki włożyć do rękawa do pieczenia i piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni.
Kurcze.. Bożenko, ty to masz tempo.. Kiedy Ty to wszystko robisz. Bo u mnie doba ma 24 godziny.. i nie wyrabiam się na zakrętach. A jak wrócę z chorobowego do pracy w poniedziałek, to już wogóle nic nie zrobię ;/
OdpowiedzUsuńGrażyna- ja czasem też nie wyrabiam się na zakrętach, ale jeść trzeba...Ostatnio nie miałam czasu na buszowaniu po Twoich i innych nowych przepisach..
OdpowiedzUsuń