Golonka gotowano - pieczona


Bardzo smaczna goloneczka.. Zdjęcie zrobione po ugotowaniu i natarciu pastą przed pieczeniem..

  • 2 golonki
  • 2 łyżki przyprawy do wieprzowiny
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • biała część pora
  • 1 łyżka magii
  • 1 łyżka miodu
  • 1 łyżka powideł śliwkowych wymieszanych z  ketchupem
  • 2 łyżki oleju
  • 2 l wody
  • liść laurowy, ziele angielskie
Golonki i warzywa oraz  liście laurowe, ziele angielskie i magii zalac wodą i gotować około 1,5 godziny, następnie wyjąć  i natrzeć golonki pastą zrobioną z oleju, miodu, powideł śliwkowych i magii.Golonki włożyć do rękawa do pieczenia  i piec około 1 godziny w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

  1. Kurcze.. Bożenko, ty to masz tempo.. Kiedy Ty to wszystko robisz. Bo u mnie doba ma 24 godziny.. i nie wyrabiam się na zakrętach. A jak wrócę z chorobowego do pracy w poniedziałek, to już wogóle nic nie zrobię ;/

    OdpowiedzUsuń
  2. Grażyna- ja czasem też nie wyrabiam się na zakrętach, ale jeść trzeba...Ostatnio nie miałam czasu na buszowaniu po Twoich i innych nowych przepisach..

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.