Jabłeczna niby nutella


Dostałam sporą ilość jabłek i tak kombinuję i eksperymentuję..Przepis znaleziony tutaj. 

  • 2 kg jabłek
  • 0,75 kg cukru
  • 3 cukry waniliowe
  • 2 budynie czekoladowe
  • 100 g kakao
  • 100 g orzechów laskowych
  • 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 
 Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka rozgotować w 200 ml wody. 
Rozmiksować, dodać resztę składników i krótko gotować, stale mieszając.Pasteryzować 20 minut przy temp. 85 stopni.
Przepis dodaję do  Akcji Przetwory 2011.

Komentarze

  1. Ciekawe połączenie! Ze świeżą bułeczką musi pysznie smakować :)

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.