Babka i babeczki....o smaku kokosowym...

Bardzo smaczna babka..a  jej smak zależy od masy kaimakowej...
  • 1 kostka margaryny
  • 100 g brązowego cukru
  • 4 jajka
  • 375 g przesianej mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 100 g maślanki
  • puszka masy kaimakowej [u mnie  kokosowa ] 
Utrzeć margarynę z  cukrem  waniliowym i brązowym, stopniowo dodawać jajka.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i na przemian maślankę wymieszaną z  3/4 masy [ resztę zostawić do polania babki] i  dodawać do masy.Wszystkie składniki dokładnie utrzeć.Okrągłą formę do babki  z otworem w środku posmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą.Przełożyć ciasto. [ moja forma jest mała , więc dodatkowo były babeczki] Piec 50 min. w piekarniku nagrzanym do temp. 175 st. Po ostudzeniu polać resztą masy kaimakowej.

Komentarze

  1. fajna taka babeczka, jeszcze nie robiłam z masą krówkową, musi super smakować:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe ciacho, chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo mi się ta babeczka podoba,musze wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.