Przejdź do głównej zawartości
Krem czekoladowy z dodatkiem serka zrobiony własnoręcznie smakuje wyśmienicie...
- 200 g czekolady (biała, ciemna lub mleczna]
- 200 g serka waniliowego
- cukier waniliowy
- 15 g masła
Czekoladę i masło powoli rozpuszczać w kąpieli wodnej, następnie dodać cukier waniliowy. Do czekoladowej masy dodawać po jednej łyżce serka i całość ubijać mikserem na wolnych obrotach.
Zapisuję się na porcyjkę takiego kremu :)
OdpowiedzUsuńzgadzam się :) a ile się go mniej - więcej przygotowuje? 15min?
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam..i trudno powiedzieć ile czasu to zajmuje..
Usuńmoim zdaniem taki krem to coś ide go zrobić...
UsuńSuper przepis, właśnie zrobiłam ten krem do naleśników, jest przepyszny :) Robi się go szybciutko, 5min i gotowy :)
OdpowiedzUsuńCieszę się..
UsuńA można go używać do tortów czy raczej nie za bardzo?
OdpowiedzUsuńTrudno mi powiedzieć..dawno nie robiłam tego kremu..ale wydaje mi się, że nie za bardzo.
Usuńmożna go potem przechowywać w słoiku dłuższy czas ?
OdpowiedzUsuńZbyt długo raczej nie radzę..
Usuń