Kotlety z kapusty

Tym razem dla odmiany kotlety z kapusty.
  • 1/2 główki kapusty
  • 1 bułka czerstwa
  • 1 cebula
  • bułka tarta
  • sól,pieprz
  • olej
 Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, wyciąć głąby i zgrubiałe włókna, drobno poszatkować. Zalać wodą, posolić i gotować pod przykryciem, aż będzie miękka. Następnie dokładnie osączyć na sicie, przepuścić przez maszynkę .Bułkę namoczyć. Cebulę obrać, posiekać  i zeszklić na oleju. Zmieloną kapustę wymieszać z namoczoną kajzerką, cebulą i przyprawami do smaku. Z masy formować owalne kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoto na oleju.

Komentarze

  1. Robię czasami racuchy z białą kapustą, ale takich kotlecików jeszcze nie próbowałam. Chętnie je wypróbuję i to niebawem:)
    Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  2. ciekawe sa te kotleciki:)

    OdpowiedzUsuń
  3. robiłam kilka dni podobne:) były pyszniutkie:) pozdrawiam ciepło

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.