Tym razem dla odmiany kotlety z kapusty.
- 1/2 główki kapusty
- 1 bułka czerstwa
- 1 cebula
- bułka tarta
- sól,pieprz
- olej
Kapustę oczyścić z wierzchnich liści, wyciąć głąby i zgrubiałe włókna, drobno poszatkować. Zalać wodą, posolić i gotować pod przykryciem, aż będzie miękka. Następnie dokładnie osączyć na sicie, przepuścić przez maszynkę .Bułkę namoczyć. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na oleju. Zmieloną kapustę wymieszać z namoczoną kajzerką, cebulą i przyprawami do smaku. Z masy formować owalne kotleciki, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na złoto na oleju.
Kalkulator przelicza wszystkie miary składników, które pojawiają się w przepisach i są rozpoznawane przez edytor przepisów.
Robię czasami racuchy z białą kapustą, ale takich kotlecików jeszcze nie próbowałam. Chętnie je wypróbuję i to niebawem:)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam:)
bardzo ciekawy przepis
OdpowiedzUsuńciekawe sa te kotleciki:)
OdpowiedzUsuńrobiłam kilka dni podobne:) były pyszniutkie:) pozdrawiam ciepło
OdpowiedzUsuń