Przejdź do głównej zawartości
Takie chipsy na pewno posmakują niejednej osobie...Smak można dobierać według własnych upodobań.. U mnie były chipsy o smaku gyrosa..
- ziemniaki
- olej
- sól
- przyprawa do gyrosa
Ziemniaki obrać i pokroić w cienkie plasterki . Partiami wrzucać na rozgrzany olej .Smażyć aż będą złote, wyjąć i osuszyć na papierowym ręczniku. Oprószyć przyprawą gyros lub innymi przyprawami według swoich upodobań...
Nieźle ;) Domowe chipsy, pomysłowo ;)
OdpowiedzUsuńFajne. Też kiedyś z Olkiem robiliśmy. Posypywaliśmy różnymi przyprawami i serem:)
OdpowiedzUsuńO, jak mnie kiedyś kusiło zrobienie chipsów w domu :) Chyba mnie odstrasza zapach smażenia, bo jestem pewna że smakiem wyprzedzają sklepowe odpowiedniki o milę...
OdpowiedzUsuńKartofle lekko podgotowane, a potem usmażone w znacznie mniejszym stopniu chłoną tłuszcz, a pomimo to są chrupiące. Ręcznik papierowy i tak nie wchłonie większości oleju
OdpowiedzUsuń