- 1 kg skrzydełek z kurczaka
- 2 średnie cebule
- 2 i 1/2 łyżki masła
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego
- 200 ml kwaśnej śmietany 18%
- łyżka mąki
- 1/2 łyżeczki słodkiej sproszkowanej papryki
- sól
- pieprz
Skrzydełka umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, dodać przecier i sproszkowaną paprykę. Dodać udka, odrobinę wody i dusić pod przykryciem około 60 minut. Dodać śmietanę z rozprowadzoną w niej łyżką mąki, zagotować.
Najpierw przeczytałam "koszyczku":). Przepis brzmi naprawdę nieźle.
OdpowiedzUsuńAnia- ja czasem też różnie czytam....a skrzydełka w takim sosie naprawdę smakują...
OdpowiedzUsuńpodoba mi się:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis.Ja też wybrałabym skrzydełka.
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!