- makaron ryżowy nitki
- op .paluszków surimi
- ogórek
- majonez
- jogurt naturalny
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem. Paluszki pokroić wzdłuż na połowę, a następnie w talarki, ogórka [ może być świeży lub konserwowy- u mnie konserwowy] pokroić w kostkę. Makaron odcedzić , pokroić i wymieszać z pozostałymi składnikami. Dodać jogurt i majonez, wymieszać.
Przepis dodaję do akcji Owoce morza.
Przepis dodaję do akcji Owoce morza.
Uwielbiam tą sałatkę,ale dodaję do niej jeszcze jajka i kukurydzę z puszki ( nie za dużo,bo jest zbyt słodka)
OdpowiedzUsuńAnonimowy - robiłam też z innymi dodatkami, jeszcze nie opublikowałam tego przepisu.. a dodatki mogą być według upodobań..
OdpowiedzUsuńuwielbiam surimi
OdpowiedzUsuńzabawne. tak lubię surimi, a odkąd mam bloga, ani razu nie robiłam żadnej sałatki. Czas na zmiany :)
OdpowiedzUsuńa ja nigdy nie jadłam ani surimi ani nawet makaronu ryżowego. Ale mam jeszcze duzo czasu ;)
OdpowiedzUsuńa ja boje sie ja wyprubowac, bo jadlam na imprezie swietna salatke ale nie do konca jestem pewna czy to ta ;)
OdpowiedzUsuńta jest przepyszna!
OdpowiedzUsuń