Przejdź do głównej zawartości
Kolejny dżem truskawkowy...Ja oczywiście zwiększam proporcje..
- 1 kg truskawek
- 1 dżemix
- 0,5 kg cukru
Truskawki umyć , można pokroić .Wymieszać z dżemixem i zagotować ciągle mieszając.Dodać cukier i zagotować ponownie. Od momentu zagotowania trzymać na małym ogniu jeszcze przez 2 minuty.Zdjąć z ognia i mieszać masę do zniknięcia piany.Gorącym napełniać czyste i wyparzone słoiki.Słoiki ustawić na kilka minut do góry dnem..
Przepis dodaję do Akcji przetwory 2011.
NIGDY NIE DODAWAŁAM DŻEMIXU . FAJNY PRZEPIS.
OdpowiedzUsuńJa kiedyś nie dodawałam ,a teraz czasem dodaję.., choć robiłam i teraz bez dżemixu..
OdpowiedzUsuń