Dżem truskawkowy z cynamonem

A oto kolejny dżem ,ale tym razem z dodatkiem cukru żelującego i cynamonu.  
  • 1 kg truskawek
  • 300 g cukru żelującego
  • 200 ml wody
  • 50 - 100 ml miodu
  • 1 łyżka cynamonu
Truskawki ,umyć ,osuszyć i usunąć szypułki.  Miód podgrzać w garnuszku z wodą . Gdy się zagotuje to wrzucić truskawki . Doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier żelujący i mieszając gotować do całkowitego rozpuszczenia. Gotowy dżem przełozyć do słoików.
Przepis dodaję  do Akcj iprzetwory 2011.

Komentarze

  1. fajny pomysł na dodatek cynamonu!

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie ma to jak domowy dżemik:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale będziesz miała fajnie zimą jak będziesz je zajadać (pod warunkiem, że dotrwają do zimy takie pyszności:))

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.