Przejdź do głównej zawartości
Dżem truskawkowy z cynamonem
A oto kolejny dżem ,ale tym razem z dodatkiem cukru żelującego i cynamonu.
- 1 kg truskawek
- 300 g cukru żelującego
- 200 ml wody
- 50 - 100 ml miodu
- 1 łyżka cynamonu
Truskawki ,umyć ,osuszyć i usunąć szypułki. Miód podgrzać w garnuszku z wodą . Gdy się zagotuje to wrzucić truskawki . Doprowadzić do wrzenia. Dodać cukier żelujący i mieszając gotować do całkowitego rozpuszczenia. Gotowy dżem przełozyć do słoików.
Przepis dodaję do Akcj iprzetwory 2011.
fajny pomysł na dodatek cynamonu!
OdpowiedzUsuńNie ma to jak domowy dżemik:)
OdpowiedzUsuńAle będziesz miała fajnie zimą jak będziesz je zajadać (pod warunkiem, że dotrwają do zimy takie pyszności:))
OdpowiedzUsuń