Przejdź do głównej zawartości
Surówka z kiszonej kapusty i rzodkiewki
Wiosna to czas nowalijek, a u mnie surówka z kiszonej kapusty z rzodkiewką i co najdziwniejsze posmakowała mojej rodzince...
- kapusta kiszona
- cebula
- marchew
- rzodkiewki
- sól
- cukier
- pieprz
- olej
Kapustę lekko odcisnąć,włożyć do miski,dodać pokrojoną cebulę ,marchew startą na tarce o grubych oczkach oraz rzodkiewki pokrojone w plasterki.Wszystko doprawić solą ,pieprzem,cukrem i olejem i dokładnie wymieszać.
takiej kombinacji jeszcze nie widziałm:)
OdpowiedzUsuńfajny esperyment :)
OdpowiedzUsuńbasiaP,dorota20w - kombinacja i eksperymenty się udały..przepis na taką a może podobną surówkę widziałam dawno temu i nie pamiętam gdzie, a teraz korzystając z okazji swoich rzodkiewek musiałam spróbować..
OdpowiedzUsuń