Biszkopt:
- 4 jajka
- 1/2 szkl.cukru
- 1/2 szkl mąki
- 1 łyżka kakao
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2,5 szkl mąki
- 0,5 szkl cukru
- 3 łyżki miodu
- 1 jajko
- 1 łyżeczka sody
- 15dag margaryny
- 1 puszka masy krówkowej o smaku orzechowym
- 1 kostka masła
- 1 szkl mielonych orzechów [ u mnie migdały]
- 1/2 szkl mleka
- 1 kieliszek spirytusu
- 3 szkl mleka
- 3/4 szkl cukru
- cukier waniliowy
- 3 łyżki mąki pszennej
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 1 margaryna
Składniki ciasta miodowego połączyć ze sobą i zagnieść.Upiec 2 placki.
Masa orzechowa-- mielone orzechy zalać gotowanym gorącym mlekiem i odstawić do ostudzenia.Zawartośc puszki zmiksować z masłem i dodać przestudzone orzechy i spirytus.
Masa budyniowa--2 szkl .mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym ,a resztę mleka wymieszać z mąką i mąką ziemniaczaną . Mleko z mąkami wlać do gotującego się mleka i zagotować cały czas mieszając. wystudzić. Margarynę utrzeć stopniowo dodając ostudzony budyń.
- ciasto miodowe
- 1/2 masy
orzechowej - 1/2 masy budyniowej
- biszkopt
- 1/2 masy orzechowej
- 1/2 masy budyniowej
- ciasto miodowe
- polewa[ u mnie masa budyniowa posypana czekoladą]
mmm pychotka :)
OdpowiedzUsuńCzuję, że by mi bardzo posmakowało:)
OdpowiedzUsuńwspaniale ciasto:) na pewno smakuje pysznie:)
OdpowiedzUsuńooo...takie połaczenia to są fajne zawsze:)
OdpowiedzUsuńNie przepadam za przekładanymi ciastami, ale to musi być pyszne. Zapiszę je sobie do wypróbowania na przyszłość ;-)
OdpowiedzUsuńAleż smakowite to ciasto!
OdpowiedzUsuńdziękuję... ciasto jest smaczne...
OdpowiedzUsuń