Śledź w śmietanie

Była skórka kandyzowana z cytryny i został sok z cytryny i coś trzeba było z tyn zrobić, no i proszę śledzik moczony w soku cytrynowym. Zrobiłam tak i z płatami solonymi i marynowanymi i choć  miałam obawy jedne i drugie smakowały...Ilości składników nie podaję, bo to zależy od własnych upodobań. Np. jedna moja córka nie lubi jaj w potrawach jest dużo cebuli, zaś mąż lubi odwrotnie, musi być jej dużo..
  • płaty śledziowe [solone lub marynowane]
  • sok z cytryny
  • jabłko
  • cebula
  • śmietana
Płaty śledziowe ułożyć na półmisku,dodać  pokrojoną cebulę w kostkę i zalać sokiem z cytryny [ soku ma być tyle, aby całe śledzie były zanurzone].Odstawić na 1-2 godz. , następnie zlać sok., dodać jabłko pokrojone w kostkę i wymieszać ze śmietaną.

Komentarze