Przejdź do głównej zawartości
Była skórka kandyzowana z cytryny i został sok z cytryny i coś trzeba było z tyn zrobić, no i proszę śledzik moczony w soku cytrynowym. Zrobiłam tak i z płatami solonymi i marynowanymi i choć miałam obawy jedne i drugie smakowały...Ilości składników nie podaję, bo to zależy od własnych upodobań. Np. jedna moja córka nie lubi jaj w potrawach jest dużo cebuli, zaś mąż lubi odwrotnie, musi być jej dużo..
- płaty śledziowe [solone lub marynowane]
- sok z cytryny
- jabłko
- cebula
- śmietana
Płaty śledziowe ułożyć na półmisku,dodać pokrojoną cebulę w kostkę i zalać sokiem z cytryny [ soku ma być tyle, aby całe śledzie były zanurzone].Odstawić na 1-2 godz. , następnie zlać sok., dodać jabłko pokrojone w kostkę i wymieszać ze śmietaną.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.