Przejdź do głównej zawartości
Coś na kanapkę zamiast tradycyjnie gotowanych jajek..
- 6 jajek
- sól
- pieprz
- szczypiorek lub koperek
4 jajka roztrzepać widelcem ,doprawić do smaku, dodać szczypiorek lub koperek. Wlać do torebki foliowej,do tego wbić 2 całe (nie roztrzepane) jajka. Torebkę umieścić w garnku z wodą. Nie zawiązywać, ponieważ ta mieszanina jajeczna zwiększa swą objętość . W trakcie gotowania kilka razy poruszać torebką[ trzeba uważać ,żeby woda nie dostała się do środka] Gotować ok. 20 min. Po tym czasie możemy nakłuć roladę ,by sprawdzić czy jajka już się ścięły. Gotową roladkę wyjąć ,schłodzić [ ja jadłam na zimno] .. i jeść.
Rolada jajeczna zrobiona przez Annę.
Super. Mojemu synkowi na pewno się spodoba.
OdpowiedzUsuńo takim pomyśle to ja jeszcze nie słyszałam - mało wiem ;)
OdpowiedzUsuńAniu - napewno synkowi się spodoba..
OdpowiedzUsuńKulinarne-smaki -ja tez jeszcze mało wiem ,człowiek całe życie uczy się czegoś nowego..
Nie spotkałam się jeszcze z roladą tak przyrządzoną. Muszę koniecznie wypróbować i to bardzo szybko. Bardzo mnie zaintrygował ten przepis :)
OdpowiedzUsuńurtica1 -wypróbuj .
OdpowiedzUsuńfajne te jajka w roladce:) może kiedyś wypróbuję ten patent, bardzo smacznie tu u Ciebie:) pozdrawiam Cię Bożenko i miłego weekendu życzę
OdpowiedzUsuńilka_86 -wypróbuj... Dziękuję,również życzę miłego weekendu.
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńJaka fajna! Pierwszy raz widzę taki przepis :)
OdpowiedzUsuńandzia-35 - dziękuję.
OdpowiedzUsuńflusso - dziękuję..