Przejdź do głównej zawartości
Kotlety mielone w cieście naleśnikowym
Kotlet mielony , ale trochę inaczej..
- 0,5 kg mięsa mielonego
- 1 cebula
- 1 jajko
- pieprz
- sól
- 1 ząbek czosnku
- 1 jajko
- 1 szklanka mleka
- mąka
- sól
Mięso wymieszać z jajkiem , pokrojoną w drobną kostkę cebulą, wyciśniętym czosnkiem, solą i pieprzem.Formować kotlety.Mleko wymieszać z jajkiem , mąką i solą. Mąki dodać tyle aby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany.Przygotowane kotlety moczyć w cieście naleśnikowym a następnie w bułce tartej. Smażyć na oleju na złoty kolor.
Wyglądają bardzo apetycznie. Uwielbiam mielone kotlety :)
OdpowiedzUsuńZupełna nowość jak dla mnie. Bardzo ciekawe:)
OdpowiedzUsuńJeszcze takich kotletów nie jadłam! Do spróbowania! :)
OdpowiedzUsuńGrażyna - dziękuję. ja tez lubię mielone i czasem lubię trochę urozmaicić danie..
OdpowiedzUsuńAnia -ja też uznałam to za nowość , bo zawsze robiłam tradycyjnie, a tu trochę inaczej i też smacznie..
DominikaD- spróbuj , napewno posmakują..