- 10 jajek
- 6-7 łyżeczek gęstej śmietany
- szczypior
- 1 łyżeczka masła
- sól
- pieprz
- bułka tarta
Jajka gotujemy na twardo,przecinamy ostrym nożem wzdłuż wraz ze skorupkami.Delikatnie wyjmujemy białko razem z żółtkiem i rozdrabniamy, dodajemy posiekany szczypiorek, śmietanę ,masło i doprawiamy do smaku.Skorupki wypełniamy masą, delikatnie wyrównujemy i maczamy w bułce tartej.Smażymy aż bułka się zarumieni.
właśnie mam ochotę je zrobić na świąteczny stół
OdpowiedzUsuńO takich ze śmietaną to jeszcze nigdy nie jadłam.
OdpowiedzUsuńkulinarne-smaki - zrób i napewno posmakują..
OdpowiedzUsuńAniu-są dobre, ja zrobiłam dziś z 10 jajek i już nic nie zostało..
Wyglądają wspaniale Bożenko :) Powiem Ci szczerze, że zaciekawił mnie sposób rozcinania jajek. To tak też można? Życie to wieczna nauka i poznawanie :)
OdpowiedzUsuńGrażyno - to prawda, że życie to wieczna nauka i poznawanie. Wczoraj w pracy rozmawiałam na temat faszerowanych jajek i znajoma pytała , jak robić ,żeby przeciąć tak jajka , gdyż jej zawsze pękały skorupki.
OdpowiedzUsuń