Jajka faszerowane

Jajka przyrządzone w taki sposób na pewno znajdą się na moim wielkanocnym stole.
  • 10 jajek 
  • 6-7 łyżeczek gęstej śmietany 
  • szczypior 
  • 1 łyżeczka masła 
  • sól 
  • pieprz 
  • bułka tarta
Jajka gotujemy na twardo,przecinamy ostrym nożem wzdłuż wraz ze skorupkami.Delikatnie wyjmujemy białko razem z żółtkiem i rozdrabniamy, dodajemy posiekany szczypiorek, śmietanę ,masło i doprawiamy do smaku.Skorupki wypełniamy masą, delikatnie wyrównujemy i maczamy w bułce tartej.Smażymy aż bułka się zarumieni.

Komentarze

  1. właśnie mam ochotę je zrobić na świąteczny stół

    OdpowiedzUsuń
  2. O takich ze śmietaną to jeszcze nigdy nie jadłam.

    OdpowiedzUsuń
  3. kulinarne-smaki - zrób i napewno posmakują..
    Aniu-są dobre, ja zrobiłam dziś z 10 jajek i już nic nie zostało..

    OdpowiedzUsuń
  4. Wyglądają wspaniale Bożenko :) Powiem Ci szczerze, że zaciekawił mnie sposób rozcinania jajek. To tak też można? Życie to wieczna nauka i poznawanie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Grażyno - to prawda, że życie to wieczna nauka i poznawanie. Wczoraj w pracy rozmawiałam na temat faszerowanych jajek i znajoma pytała , jak robić ,żeby przeciąć tak jajka , gdyż jej zawsze pękały skorupki.

    OdpowiedzUsuń

Publikowanie komentarza

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.