Zrazy po chłopsku

Coś zamiast prawdziwych zrazów, prawdę mówiąc nie mają nic wspólnego z prawdziwymi zrazami , ale taka była nazwa tego dania, które znalazłam kiedyś w jakiejś gazecie.
  • 0 ,6 kg schabu 
  • 2 łyżki mąki 
  • 1 cebula 
  • 3 marchewki 
  • 1 pietruszka 
  • 1/2 selera 
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego 
  • sól
  • pieprz
  • listek laurowy
  • ziele angielskie
  • warzywko
Mięso pokroić w plastry ,rozbić na cienkie zrazy. Posypać solą, pieprzem, oprószyć mąką i obsmażyć na rumiano z dwóch stron na smalcu.Warzywa pokroić w grubą kostkę i podsmażyć również. Obsmażone zrazy i warzywa , przełożyć do rondla, dodać trochę wody i przyprawy.Dusić pod przykryciem do miękkości mięsa, pod koniec dodać koncentrat pomidorowy. W razie potrzeby dolać wodę. ..... Ilość warzyw można dodać według własnego uznania .


Komentarze