Skrzydełka można zrobić na tysiące sposobów. To jeden z nich. Przepis pochodzi z gazetki Przyślij przepis.
- 1 kg skrzydełek
- 10 szkl. wody
- 2 szkl.octu
- 3 płaskie łyżki soli
- 3 czubate łyżki cukru
- 10 ziarenek ziela angielskiego
- 10 liści laurowych
- 1 duża cebula drobno pokrojona w kostkę
- 3 jajka
- bułka tarta
- olej do smażenia skrzydełek
Ciekawa propozycja. Nigdy nie jadłam marynowanych skrzydełek:)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy przepis. Pierwszy raz spotykam się z marynowanymi skrzydełkami. Zastanawiam się jak mogą smakować, bo wyglądają bardzo apetycznie :-)
OdpowiedzUsuńw zalewie octowej - zapowiada się bardzo ciekawie, prezentują się wyśmienicie
OdpowiedzUsuńWarto spróbowac, Robiłam już kilka razy i zawsze smakują moim domownikom i nie tylko domownikom.
OdpowiedzUsuń