Środa popielcowa i postne jedzenie. U mnie dziś na obiad taka właśnie rybka, do tego ziemniaki i surówka z kiszonej kapusty.
1 kg filetów z białej morskiej ryby
sok z cytryny
mąka
kaszka kukurydziana
sól
oliwa z masłem do smażenia
Ryby umyć, osuszyć i skropić sokiem z cytryny. Przykryć i wstawić na pół godziny do lodówki. Na patelni rozgrzać oliwę z kawałkiem masła. Filety osuszyć papierowym ręcznikiem, posolić, obtoczyć w mące wymieszanej z kaszką kukurydzianą.Usmażyć na złoty kolor.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.