Ptasie mleczko

Były pączki , zostały białka i oto sposób na ich wykorzystanie. 
  •  5 - 8 białek
  • 2 szkl. cukru
  • 1/2 l mleka 
  • 6 łyżek żelatyny  
  • 2 łyżki kakao 
  • 2 galaretki   
Galaretki rozrobić według przepisu na opakowaniu . Mleko zagotować, dodać rozrobioną żelatynę i podzielić na połowę.Ubić pianę z białek i cukru i też podzielić na połowę. Do jednej części dodać kakao i połowę mleka z żelatyną, a do drugiej odrobinę kwasku cytrynowego i resztę mleka.Jasną część wylać na blachę, odczekać chwilę i wylać kakaową część.Na to wylać tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki do całkowitego zastygnięcia. 


Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.