Pierogi z kapustą kiszoną i pieczarkami

Moja córka lubi pierogi , została kapusta i oto pierogi. 
  • 3 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. wrzątku
  • 1/3 szkl. zimnej wody
  • 0,30 kg pieczarek
  • 0,30 kg  kapusty kiszonej [ ja użyłam pozostałej z gotowania barszczu ]
Kapustę podsmażyć razem z pieczarkami.Mąkę zalać wrzątkiem i zaraz zimną wodą, wymieszać łyżką, przykryć pokrywą na 20 minut. Następnie wyrobić, przykryć pokrywą i odstawić na następne 20 minut. Na koniec jeszcze raz wyrobić, rozwałkować , wycinać  kółka, nałożyć farsz i sklejać pierogi.Gotować w osolonej wodzie. Polać zeszkloną cebulką.


Komentarze

  1. U mnie w domu wszyscy kochają pierogi. Najbardziej ruskie, ale na drugim miejscu są chyba właśnie z kapustą i grzybami. Polecam też z soczewicą:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Aniu - nigdy nie jadłam z soczewica , muszę kiedy spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Uwielbiam pierogi z kapusta!

    OdpowiedzUsuń
  4. basiaP- ja też i moja jedna córka tak samo je uwielbia..

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.