Czerwony kurczak w warzywach

Z kurczaka można przyrządzić dużo dań . Dzisiaj przepis znaleziony tym blogu.  Polecam , bo naprawdę warto przyrządzić kurczaka w taki sposób.Przepis cytuję za Wiosenką 27.
  • 4 udka lub 8 pałek
  • ketchup pikantny
  • kwasek cytrynowy (odrobinę)
  • marchew (według upodobania)
  • seler (według upodobania)
  • sól
  • cukier do smaku
  • mąka ziemniaczana
  • 2 jaja
Udka obtoczyć w mące ziemniaczanej, następnie w jajku, obsmażyć je na gorącym oleju i wolnym ogniu z obydwu stron na złoty kolor. Po usmażeniu włożyć do dużego naczynia,dodać starte na tarce warzywa, lekko przesmażyć, podlać rosołem. Dodać ketchup, sól i cukier.Gotować do momentu aż mięso będzie miękkie, a sos stanie się gęsty i krystaliczny.Podawać z ryżem . Danie podane na talerzu obsypać posiekanym zieleniną.


Komentarze

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.