Przejdź do głównej zawartości
Biała kiełbasa z warzywami
Coś szybkiego i prostego na obiad.
- 1 kg białej kiełbasy
- 2 pory
- 2 marchewki
- 1 cebula
- 2 łyżki oliwy
- wegeta
Kiełbasę obgotować (15 min.). Por pokrojony w krążki, seler, marchew startą na tarce jarzynowej, cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.Podczas smażenia posypać delikatnie wegetą.Naczynie żaroodporne natłuścić np. 1 łyżką oliwy, ułożyć cieniutką warstwę podsmażonych warzyw, na nie białą kiełbasę pokrojoną na 2 cm kawałki, przykryć warstwą warzyw, zapiekać w temp. 180 stopni przez 30 min.
Ciekawy pomysł na wykorzystanie białej kiełbasy
OdpowiedzUsuńhttp://wlodarczyki.net/mopswkuchni/