Biała kiełbasa z warzywami

Coś szybkiego i prostego na obiad.
  • 1 kg białej kiełbasy
  • 2 pory
  • 2 marchewki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • wegeta
Kiełbasę obgotować (15 min.). Por pokrojony w krążki, seler, marchew startą na tarce jarzynowej, cebulę pokrojoną w piórka podsmażyć na 2 łyżkach oliwy.Podczas smażenia posypać delikatnie wegetą.Naczynie żaroodporne natłuścić np. 1 łyżką oliwy, ułożyć cieniutką warstwę podsmażonych warzyw, na nie białą kiełbasę pokrojoną na 2 cm kawałki, przykryć warstwą warzyw, zapiekać w temp. 180 stopni przez 30 min.


Komentarze

  1. Ciekawy pomysł na wykorzystanie białej kiełbasy
    http://wlodarczyki.net/mopswkuchni/

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.