- 2 szkl, mąki
- 1/2 szkl.cukru pudru
- 20 dag masła
- cukier waniliowy
- 4 żółtka
- dowolny dżem - u mnie dżem brzoskwiniowy
- budyń +mleko
- pokruszone herbatniki
- posypka czekoladowa
Z mąki , cukrów , masła i żółtek zagnieść ciast.Uformować kulę, zawinąć w folię i schłodzić w do lodówce około 30 minut.Foremki do tartaletek wysmarować masłem, wyłożyć ciastem,nakłuć widelcem. Piec przez około 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Budyń przygotować wg przepisu na opakowaniu, używając mniej mleka .
Na spód tartaletek wyłożyć dżem, a na dżem ugotowany budyń, posypać pokruszonymi herbatnikami i posypką czekoladową.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.