- kilka skrzydełek
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- kawałek selera
- 1 por
- kawałek świeżego imbiru [około 2-3 cm]
- sól, pieprz
- listek, ziele
Marchewki obrać i pokroić w półplasterki.Seler, pietruszkę, imbir obrać i pokroić w kostkę,pora w półplasterki.Przełożyć warzywa do garnka, wlać wodę, dodać przyprawy ,skrzydełka i gotować do miękkości warzyw.
- 4 łyżki mąki
- 2 jajka
- sól
Niedawno wpadłem na lepszy pomysl na robienie lanych klusek: ciasto do woreczka foliowego (oczywićie do kontaktów z żywnością) ale z tych z nieco grubszej folii(!) niewielki otworek w narożniku woreczka i dalej jak z dekoratorem cukierniczym, lekko wyciskając mozna nawet niewielkie makaroniki robić.
OdpowiedzUsuń