Przejdź do głównej zawartości
Jakoś ostatnio brak natchnienia na pisanie postów.Tą zupkę robiłam jakiś czas temu.Był kapuśniak z grochem, a teraz z kaszą pęczak.
- 40 dkg kiszonej kapusty
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 3-4 ziemniaki
- 1/2 szkl. kaszy pęczak
- bulion
- ziele angielskie, listek laurowy
- sól, pieprz
- majeranek
Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać i pokroić . Zalać bulionem, wsypać kaszę, dodać przyprawy. Gotować ok. 20 minut.Kapustę kiszoną zalać wodą w osobnym garnku i gotować przez 20 min. Po tym czasie przełożyć do garnka z warzywami i gotować razem jeszcze przez około 15 minut. Doprawić w razie potrzeby.
Komentarze
Prześlij komentarz
Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.