Kapuśniak z kaszą pęczak

Jakoś ostatnio brak natchnienia na pisanie postów.Tą zupkę robiłam jakiś czas temu.Był kapuśniak z grochem, a teraz z kaszą pęczak.
  • 40 dkg kiszonej kapusty
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3-4 ziemniaki
  • 1/2 szkl. kaszy pęczak
  • bulion
  • ziele angielskie, listek laurowy
  • sól, pieprz
  • majeranek
Marchew, pietruszkę, selera i ziemniaki obrać i pokroić . Zalać bulionem, wsypać kaszę, dodać przyprawy. Gotować ok. 20 minut.Kapustę kiszoną zalać  wodą w osobnym garnku i gotować przez 20 min. Po tym czasie przełożyć do garnka z warzywami i gotować razem jeszcze przez około 15 minut. Doprawić w razie potrzeby.

Komentarze