piątek, 10 marca 2017

Grochówka z kapustą kiszoną

Kolejna zupka...grochowa i kapuśniak w jednym..kiedyś planowałam zrobić na święta groch z kapustą, ale jakoś nic z tego nie wyszło..teraz gotując dużo zupek trza coś urozmaicać i poznawać nowe smaki..takiego połączenie ja jeszcze nie jadłam..no i dla mnie pasuje..ja akurat za bardzo nie przepadam za zupą grochową,a tu bardziej dominuje kapusta kiszona..w sumie ilość tych składników może być dowolna..u mnie zresztą jak zawsze na oko..
  • kilka żeberek lub kości schabowych
  • 1 szkl. grochu łuskanego 
  • 2 –3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • około 0,5 kg kapusty kiszonej
  • sól, pieprz
  • listek, ziele
  • majeranek
Żeberka , kości  zalać wodą, dodać groch, marchewkę, pietruszkę ,przyprawy i gotować około 1/2 godziny.Po tym czasie dodać pokrojone ziemniaki.W drugim garnku ugotować kapustę.Z mięsa usunąć kości i pokroić. Następnie przełożyć wszystko do jednego garnka zagotować, doprawić do smaku majerankiem, pieprzem i solą. 

UDOSTĘPNIJ TEN POST

1 komentarz :

  1. Wygląda rewelacyjnie! Istne arcydzieło :-) Palce lizać. Pozdrawiam i bardzo dziękuje

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Drukowanie

Szablon stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.