Rosół z makaronem i rybką

Rosołek,..ale tym razem z dodatkiem rybki.
  • 30 dkg fileta z ryby
  • 2 marchewki
  • 10-15 dkg fasolki szparagowej
  • 1 por [biała część]
  • sól, domowa wegeta
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • koperek
  • 1-2 łyżki masła
  • makaron
Marchewkę obrać, cebulę opalić.Pora i fasolkę pokroić.Wszystkie składniki [oprócz makaronu i ryby] umieścić w garnku i zalać wodą.Gotować kilka minut, dodać pokrojone kawałki ryby i gotować.Dodać masło,doprawić w razie potrzeby.Odstawić z ognia.W drugim garnku ugotować makaron.Do talerzy nakładać ugotowany makaron i zalać rosołem, posypać koperkiem.



Komentarze

  1. Ciekawa jestem smaku tego rosołku. Przymierzam się do zupy rybnej. Może zacznę od czegoś w tym stylu?

    OdpowiedzUsuń

Prześlij komentarz

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.