- 50 dkg filetów z ryby
- 2 cebule
- 2 marchewki
- 2 pietruszki
- por
- 1 /2 słoiczka koncentratu pomidorowego
- sól, pieprz , majeranek
- listek, ziele
- olej do smażenia
Rybę pokroić na kawałki posypać solą, pieprzem i obtoczyć w mące.Usmażyć na gorącym oleju z obu stron.Cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i pietruszkę obrać i zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć cebulkę aż zmięknie. Dodać marchewkę i pietruszkę, smażyć razem kilka minut. Wlać 1/2 szkl. wody, dodać koncentrat i przyprawy .Przełożyć do wolnowaru, gotować do miękkości warzyw, pod koniec dodać usmażoną rybę.Wystudzić i odstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły.
uwielbiam po grecku, od dziecka, wolnowar mamy od nie dawna i ciesze się, że trafiłem an ten przepis, każdemu polecam wolnowar crock-pot, bardzo solidny sprzęt na dłuuuugie lata
OdpowiedzUsuń