niedziela, 23 kwietnia 2017

Rosół z małym dodatkiem pieczarek

Zostało mi jeszcze kilka pieczarek i dodałam je rosołku..pycha.
  • skrzydełka, udka lub porcje rosołowe
  • kilka pieczarek
  • 2 marchewki
  • 1 cebula (opalona w całości nad płomieniem kuchenki gazowej
  • 1 por [biała część]
  • sól, domowa wegeta
  • liście laurowe
  • ziele angielskie
  • koperek
  • makaron
Marchewkę obrać, cebulę opalić, kurczaka umyć, Pieczarki zetrzeć na tarce.Wszystkie składniki [oprócz makaronu] umieścić w dużym garnku i zalać wodą. Doprowadzić do wrzenia , a potem gotować na małym ogniu.W trakcie gotowania zbierać "szumowiny" .Doprawić w razie potrzeby. Odstawić z ognia.W drugim garnku ugotować makaron.Do talerzy nakładać ugotowany makaron i zalać rosołem, posypać koperkiem.


Pieczarkowy Tydzień 2017 Pieczarkowy Tydzień 2017

1 komentarz :

  1. Ciekawa jestem, jak taki rosołek smakuje. Gdzieś kiedyś widziałam, że chyba nosi nazwę królewski.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.