wtorek, 11 kwietnia 2017

Kotlet schabowy


Schabowy...tym razem zrobiłam tradycyjnie, bez jakichkolwiek dodatków..tylko przyprawy, jajka i bułka..ale dwa razy panierowane.

  • schab, polędwica
  • sól, pieprz
  • domowa vegeta
  • jajka
  • bułka tarta 
Mięso pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem.Jajka roztrzepać razem przyprawami.Kotlety namoczyć w  jajkach, a następnie obtoczyć w bułce tartej, ponownie w jajku i znów w bułce tartej.Usmażyć na rumiano z obu stron.

1 komentarz :

  1. Obawiam się, że ja schabu sama nie zrobię już nigdy ;P W moim rodzinnym domu za bardzo się je uwielbia.

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.