czwartek, 30 marca 2017

Schabowy wg Magdy Gessler




Schabowe wg Magdy Gessler..na blogu w sumie już są podobne [ klik], tamte było moczone w mleku z cebulą, a te są też z cebulą, ale startą i posmarowane tą cebulką..Pyszne chyba były, bo zjedzone wszystkie..Przepis znaleziony tutaj.

  • 50 dkg schabu 
  • 2 jajka
  • 1 starta cebula
  • smalec do smażenia
  • mąka
  • bułka tarta
  • sól, pieprz
Mięso pokroić na plastry, rozbić tłuczkiem, posypać solą i pieprzem.Odstawić na chwilę, a w między czasie zetrzeć cebulę.Następnie plastry mięsa posmarować z obydwu stron cienką warstwą startej cebuli. Obtoczyć schabowe w mące, otrzepując jej nadmiar, następnie maczać w jajku i panierować w bułce tartej. Smażyć z obu stron z obu stron.

2 komentarze :

  1. Wygląda smakowicie i z pewnością tak smakuje :) Z przyjemnością wypróbuje Twój przepis!

    OdpowiedzUsuń

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.