- porcja rosołowa
- 2-3 żeberka
- 1 woreczek ryżu
- kilka ziemniaków
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- sól,pieprz, listek, ziele
- 3 łyżki koncentratu pomidorowego, 2 łyżki śmietany
Żeberka , porcję rosołową zalać zimną wodą ,dodać przyprawy i gotować do miękkości .Dodać do nich pokrojone ziemniaki, marchewkę i pietruszkę startą na tarce. Gotować przez około 15- 20 minut, dodać ryż.Mięso wyjąć , obrać z kości i pokroić, dodać do zupy.W razie potrzeby doprawić do smaku.
Jeśli chcemy zupę pomidorową dodajemy koncentrat pomidorowy i śmietanę.
Jeden dzień ryżanka, drugiego dnia ryżanka pomidorowa ;) Nieśmiertelna przemiana rosołu w pomidorową :)
OdpowiedzUsuńBardzo fajny pomysł, dwie zupy w jednej :-)
OdpowiedzUsuńZapraszam do mnie http://www.mecooks.com