Przejdź do głównej zawartości
Kolejne podejście do mojego nowego urządzenia w domu czyli kombiwaru..tym razem piekłam boczek..powiem Wam , że lepiej się piecze niż w zwykłym piekarniku..nic się nie przypala..W czasie pieczenia mięsko przewróciłam tylko raz..tak dla pewności..ale i bez przewracania też by się upiekło.Takie mięsko można upiec również w piekarniku .
- boczek
- sól, pieprz
- majeranek
- przyprawa do mięsa wieprzowego
- odrobina oleju
Przyprawy wymieszać z odrobiną oleju i natrzeć mięsko, odstawić do lodówki na kilka godzin, aby mięsko przeszło smakiem przypraw.Następnie piec w kombiwarze lub piekarniku przez około 1 godzinę w temperaturze 180-200 stopni.
Palce lizać. Jak amerykańska kuchnia mniam mniam. Muszę ten przepis koniecznie wypróbować.
OdpowiedzUsuńGrunt to sprawdzony sprzęt! Mięsko wygląda wyśmienicie:)
OdpowiedzUsuń