wtorek, 8 listopada 2016

Koperkowe kopytka


    Kopytka...tym razem z dodatkiem koperku..
    • 1 kg ugotowanych ziemniaków
    • 25 dkg mąki pszennej
    • 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    • koperek
    • jajo
    • sól
    Ugotowane ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub praskę. Gdy całkiem ostygną połączyć je z jajkiem i mąką,posiekanym koperkiem posolić i dokładnie, ale szybko wymieszać. Na oprószonej mąką stolnicy toczyć wałeczki grubości palca, lekko spłaszczyć, pokroić i wrzucać je do osolonego wrzątku. Gotować 2-3 mm, licząc od wypłynięcia kopytek na powierzchnię.Wyjąć i podawać z zeszkloną cebulką.



    Brak komentarzy :

    Prześlij komentarz

    Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
    Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

    Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.