Przejdź do głównej zawartości
Ulubiona potrawa mojego męża.
- 30 dkg fasoli
- 50 dkg kiełbasy
- kilka suszonych pomidorów
- marchewka
- 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
- 1 cebula
- sól, pieprz
- majeranek
- wegeta
- listek ,ziele
- przyprawa do dań z fasoli
Fasolę namoczyć, zostawić na co najmniej dwie godziny ,a najlepiej na noc. Następnie napęczniałą fasolę wraz z wodą , w której się moczyła zagotować. Jak zacznie się pienić należy tę pianę usuwać, do momentu, aż przestanie się pienić.Cebulę i marchewkę pokroić w kostkę,podsmażyć ,dodać pokrojoną kiełbasę.Wszystko razem podsmażyć.Na koniec dodać pokrojone suszone pomidory , koncentrat oraz przyprawy.Dodać do gotującej się fasoli. Doprawić w razie potrzeby.
apetyczne !! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam ja ja i cała moja rodzina:)
OdpowiedzUsuń