wtorek, 15 listopada 2016

Fasolka po bretońsku


Ulubiona potrawa mojego męża..
  • 30 dkg fasoli 
  • 50 dkg kiełbasy 
  • kilka suszonych pomidorów
  • marchewka
  • 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 cebula 
  • sól, pieprz 
  • majeranek
  • wegeta
  • listek ,ziele
  • przyprawa do dań z fasoli
Fasolę namoczyć, zostawić na co najmniej dwie godziny ,a najlepiej na noc. Następnie napęczniałą fasolę wraz z wodą , w której się moczyła zagotować. Jak zacznie się pienić należy tę pianę usuwać, do momentu, aż przestanie się pienić.Cebulę  i marchewkę pokroić w kostkę,podsmażyć ,dodać pokrojoną kiełbasę.Wszystko razem podsmażyć.Na koniec dodać pokrojone suszone pomidory , koncentrat oraz przyprawy.Dodać do gotującej się fasoli. Doprawić w razie potrzeby.

2 komentarze :

Dziękuję za odwiedziny i komentarz... Pozdrawiam i zapraszam ponownie.....
Zrobiłaś/eś jakieś danie z przepisu z mojego bloga ? Zrób zdjęcie i przyślij do mnie..a umieszczę je w galerii.

Szablon dla Bloggera stworzony przez Blokotka. Wszelkie prawa zastrzeżone.