Przejdź do głównej zawartości
Przesadziłam chyba z ilością risotta, a może moi domownicy akurat nie mieli na takie danie chęci ..i zostało trochę tejże potrawy...ale jak wiadomo, w kuchni nic się nie marnuje..więc dodałam jeszcze kilka innych składników i wyszły pyszne kotleciki..w sumie można takie kotleciki przyrządzić gotując specjalnie ryż lub tak jak u mnie pozostały z risotta.
- 1 szkl. ryżu suchego [ lub ugotowanego z dodatkami]
- cebula
- 2 jajka
- 5 dkg sera żółtego
- sól,pieprz, wegeta
- koperek
- bułka tarta do panierowania
Ryż ugotować , wymieszać z jajkami ,startym serem żółtym.Doprawić do smaku.Formować kotlety [ w razie potrzeby można dodać troszkę bułki tartej], obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron.
Bardzo smaczny sposób na zagospodarowanie resztek ryżowych :) Lubie takie ekonomiczne gotowanie :) Dzięki Bożenko za wspólny, Błyskawiczny Piątek :)
OdpowiedzUsuń